Навивачи

Навивачката група  „СЕЈМЕНИ“ официјално е формирана во 1991 година иако првите форми на организирано навивање во Кочани се појавиле уште во 1987 година. Основачи на групата се: Александар Ампов – Снупи, Горан Милосов – Коска, Владимир Јанев – Бисе, Љупчо Димитров – Бучко, Благој Димов – Каплан, Зоран Стоилов – Дафа, Дарко Крстов – Мали, Дарко Серафимов – Чане.

Водачи на „СЕЈМЕНИ“ во период од 1991 до 1998 година биле: Алекандар Ампов – Снупи, Горан Милосов –Коска, Зоран – Мафијата и Боро – Панкер.

Од 1998 до 2009 година како водачи на „СЕЈМЕНИ“ биле: Димитар Таушанов, Столе – Боја, Драган Додевски – Пикси и Гоце Делчев.

Во период од 2009 година па се до ден денешен навивачката група на осоговци ја предводи Венко Крстевски, додека на подгрупата „Прва постава“ лидер е Панче Андонов.

Како еден од историските натпревари за „СЕЈМЕНИ“ е добро познатиот натпревар од 1993 година помеѓу Осогово и Брегалница Штип. Меч од последното коло во сезоната во Прва лига кога се случи голем инцидент со гостинската навивачка група од соседен Штип

 

РЕТРО

(пиротехничко шоу од мечот против Брегалница Штип во 1993 година)

(СЕЈМЕНИ на старата западна трибина)

(гостување во Штип против Брегалница)