ГФК Осогово

НАЈДОБРИТЕ ФУДБАЛСКИ АПЛИКАЦИИ ЗА ТРЕНИНГ И ТАКТИКА! ПРЕПОРАЧАНИ ОД ЕКСПЕРТИ

Стручно мислење

Да пробаме со апликации во нашиот фудбал, што се можат да направат специјалистите за вас?

Пазарот за фудбалски апликации и програми за тренери, играчи и стручен штаб станува сè поголем и поголем. Ние ви овозможуваме еден мал преглед на маркетот за апликации.

Ако играте фудбал, за вашите тренинзи потребни се користење на технички и фитнес реквизити, медицински топки, многу трчање и спринтови. Комплетирано со малку техника на шутирање, слободни удари и тактички обука, резултатот од сето тоа може да биде доста импресивен. Напорната работа е успех на сите кои ја практикуваат многу деценнии.

Но, во меѓувреме многу нешта се променија? Професионалци, специјалисти и дигитализацијата се клучни зборови. Специјалисти не се достапни само за професионалните клубови, но многу аматерски клубови ги користат своите фитнес и технички тренери и одамна систематски ги оценуваат игрите. Во превод, ова значи повеќе можности, но исто така и нови предизвици за играчите, тренерите и персоналот.

 

“Опсегот на задачи енормно е проширен за сите играчи, што го прави најважно да ја добиете вистинската поддршка и да се вградите во сеопфатен концепт”, вели експертот Доминик Реинолд. Поранешниот професионалец кој успешно работи како индивидуален фудбалски тренер. Во прилог на многу професионалци и тренери, дополнителни помагачи можат да бидат достапни и во една друга функционална форма: мобилни и компјутерски апликации.

Постојат различни апликации достапни за секоја област во тимот и структурата за обука со посебни карактеристики. Многу апликации ветуваат поддршка не само за професионалци, туку и за аматери. Без сомнение, апликациите можат да помогнат подобро да се организираат тимовите и да се направи побрзо и поефикасно да се користат тренинзите, тактиките сето тоа поткрепено со аналитика. На кратко: преку апликации, поединецот и тимот како целина може да имаат корист, но кои се корисни?

За Реинолд, употребата на апликации е вистинска прошетка за вашите можности: “напорите и придобивките секогаш мора да бидат во здрава врска еден со друг”. кој исто така препорачува фази на тестирање на мобилните апликации за време на подготвки во тренинг-кампот или за време на зимската пауза. “Тоа е вистински начин да дознаам кои апликации навистина се функционални.”

Пазарот за апликации е голем. Ова се девет апликации за тренери и играчи, презентирани од страна на експертот a кои ги користат најголемите клубови и тренери од светот на фудбалот.

 

За Тренери. 

  • TAKTIKR (Апликација со перфектни тренинзи и анализи, подесување за секакви категории и тежина на тренинзи). Користена од Јирген Клоп и тренерите во Борусија Дортмунд. Достапна за iOS, Android, Windows. Цена: Основна Бесплатно. Премиум 9.99 Еур. Јазик – Германски.
  • МYCOACHFOOTBALL (Глобални програми со многу вежби и дополнителни организациони опции). Достапна е за iOS, Android. Цена: Демо верзија бесплатно, Про верзија 8 еур месечно. Јазик Англиски, Француски, Шпански и Италијански.
  • STATS-ZONE (Апликација креирана од реномираниот фудбалски магазин Four-Four-Two со детална анализа и преглед на тимовите и играчите од сите лиги во Европа). Достапна е за iOS, Android. Цена: бесплатно. Јазик Англиски.

За Играчи

  • TANGO LEAGUE (Апликација од Адидас на која можете да ги уплоадирате вашите фудбалски знаења и вештини, да собирате репутација и освојувате награди)  Достапна е за iOS, Android. Цена: бесплатно. Јазик Англиски.
  • TRACKTICS (Апликација со појас за мерење на перформанси, користена од скоро сите фудбалски клубови во европските топ 5 лиги) Достапна е за iOS, Android. Цена: бесплатно. Јазик Англиски, Германски.
  • FITIVITY SOCCER TRAINING (за подобрување на вашите перформанси и способности искористете го најдобро вашиот талент со оваа апликација) Достапна е за iOS, Android. Цена: бесплатно. Јазик Англиски.

За Исхрана и Фитнес

  • BLACKROLL (Апликација наменета на подобрување на вашите атлетски способности и рехабилитација после повреди, одлична програма и завршни резултати) Достапна е за iOS, Android. Цена: бесплатно. Јазик Англиски, Германски
  • VMAXPRO  (Сензор трака во склоп со апликација за мерење и анализа на вашите фитнес вежби, автоматизиран тренер за ваши максимални перформанси ) Достапна е за iOS, Android. Цена: 199 Еур. Јазик Англиски.
  • MYFITNESSPAL (Вистинска икона која се наоѓа на телефонот кај сите фитнес фрикови, правилна исхрана и вежби, регулирање на калории и индекс на телесна маса) Достапна е за  Android. Цена: Бесплатно. Јазик Англиски.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply