ГФК Осогово

Freestyle Football: КАКО ОД “БОТ“ ДА СТАНЕШ ПРОФИ СО ТОПКА!

За да не ве бираат последни во школо на фудбал, запознајте се со 33-те најважни трикови и дриблинзи за фристајл фудбал со видео туториал и совети како да го направите тоа.

Од “Around The World” до “Ibra Flick” и “Heel juggles” до “Neymar Hocus Pocus”. Поделени на четири нивоа: основно, полупрофесионално, професионално и мастер ниво. 

Во видео туторијалите едни од најдобрите светски слободни фристалјери го прават и покажуваат тоа што можеш и ти да го правиш. 

За почеток загрејте се со видеото од најдобрите трикови. А после топката и гитла на улица!

 

Ниво 1: Основни фудбалски трикови

  1. Arround the world

2. Hop The World (HTW)

3. Head Stall

4. Crossover

5. X-Over

6. Neck Catch

Ниво 2: Полупрофесионални трикови

7. Toe Bounce

8. Reverse Toe Bounce

9. Neck Stall

10. The Slap

11. Popcorn Flick Up (Ibra Flick Up)

12. Throat stall

13. Shin Rolls

14. Heel Juggling

15. Marcelo Flick

Ниво 3. Професионални трикови

16. Neymar Elástico

17. Blocking Combo

18. Knee Drop

19. Ducking

20. Cristiano Ronaldo Cruyff Turn

21. Sitdown Juggling

22. Neymar Hocus Pocus

23. Ronaldo Ball Roll

24. Rainbow Swirl

25. Falcao Dribble

26. Heel to heel

27. Shirt bow

Ниво 4. Мастер трикови

28. LEMMENS ATW

29. Yosuke ATW

30. Spinning sole stall

31. Kamalio trick

32. Long Combos

33. Ducking reverse crossover

 

Leave a Reply